Poslepu

Dne 4.6.2016 jsem se společně s dalšími kolegy maséry našeho spolku zúčastnil v Mošnově na letišti jízd po slepu. Tuto akci uspořádala odbočka SONS v Novém Jičíně a za dobrou organizaci a nápad jim patří náš dík. Vzali nás mezi sebe a nevadilo, že nejsme členy jejich organizace. Akce začala příjezdem všech zájemců na motokárovou dráhu na letišti. Přijel jsem vlakem z Opavy se dvěma přestupy a vše včetně již čekajícího mého průvodce ve Studénce Tondy Smékala klaplo na minutu přesně. Po pár organizačních pokynech a rozdělení prvních jezdců do automobilů proběhla krátká instruktáž o vozidle a jeho vybavení. Jezdil jsem společně s dalšími vozidlem Renault Megane. Protože jsem v minulosti vlastnil, jako vidící řidičský průkaz, nebyl pro mě takový problém se s vozidlem sžít během chvilky. Byli mezi námi i takoví, pro které tento pobyt za volantem vozu byl premiérou, ale i ti za pomoci učitelů autoškoly vše zvládli s přehledem. Pro ty kdo zrovna netrávili čas za volantem, nebo ve vozidle bylo připraveno občerstvení. Grilovaná kuřata, káva, čaj a jiné nealko nápoje přece jsou to všichni řidiči tak žádný alkohol. Počasí bylo k nám velmi příznivé a hodně přispělo k pohodové atmosféře celého dne. Všemi přítomnými byla celá akce hodnocena velmi pozitivně a budeme rádi za další takové akce, pokud budeme mít opět možnost se jich zúčastnit. Ještě jednou patří dík organizátorům akce a velký dík také dobrovolníkům, kteří velmi pomohli a hlavně dík autoškolám, které ochotně věnovali svůj čas a propůjčili nám svá auta.

Za spolek zp masérů jezdících na této akci Oleg Peterek.